2. Sam. 23, Hepr. 9

2. Sam. 23

Tässä luvussa luetellaan Daavidin sankareita. Kunnostautumisia oli useaa lajia, tavallisin oli vihollisen tuhoaminen, mutta myös urhollisista palvelutehtävistä kerrotaan. Täältä 2020-luvun näkökulmasta kun lukee noita Daavidin sotien vaiheita, ei voi kuin ihmetellä, miten Jeesuksen sukupuun säilyminen on vaatinut taistelua. Jeesushan syntyi Daavidin juurivesana. Me elämme siitä, että voitto on jo saatu ristillä reilut 2000 vuotta sitten. Evankeliumi on ihmeesti säilynyt kaikki nämä vuodet. Kiitos kaikille taistelijoille ja sankareille kautta vuosisatojen. Nimilista on Jumalan tiedossa. Nyt on meidän vuoro. Toki meidän kykymme on saatu Jumalalta (2 Kor 3:5)

Hepr. 9

Aivan mahtava luku uuden liiton sisällöstä jakeesta 11 alkaen. Jeesus on kerran kuollut ja ylösnoussut ja se riittää. Kerran Hän tulee takaisin pelastukseksi niille, jotka Häntä odottavat (26). Jokohan piankin?

Pirkko