1. Kun. 8, Jaak. 5

1. Kun. 8

Salomo sai upean temppelin rakennettua valmiiksi ja kun liitonarkku siirtyi temppeliin, laskeutui myös Jumalan läsnäolo temppeliin. Ensimmäinen Indiana Jones -elokuva pyörii myös liitonarkun ympärillä, kun natsit yrittävät saada sen käsiinsä. On jotenkin kuvaavaa, että ihmiset ajavat takaa mystisiä esineitä (kuten liitonarkkia tai Graalin maljaa) havitellen jotakin voimaa, mutta eivät halua olla tekemisissä itse Jumalan kanssa. Oikeassa elämässä on parempi olla kiinnostunut Jeesuksesta kuin pyhäinjäännöksistä.

Jaak. 5

Salomo, jos joku, oli viimeisen päälle rikas, kuten seuraavina päivinä luemme. Tässä Jaakobin kirjeen viimeisen luvun alku on otsikoitu ”rikkaiden tuomio”. Jos tarkkaan lukee, huomaa ettei tuomion taustalla tosin ollut rikkaus itsessään, vaan ne keinot, joita rikkauden hankkimiseen oli käytetty. Salomon rikkaushan tuli suoraan Jumalalta (1. Kun. 3:13), eikä siinä ollut mitään väärää. Ilmeisesti Salomo myös osasi käsitellä omaisuuttaan oikein, koska hän ei sitä tavoitellut eikä hän siihen lopulta edes kompastunut. 

Jos siis Jumala on suonut meille omaisuutta, iloitaan siitä ja käsitellään sitä viisaasti ja vastuullisesti. Ei niin, että pyrkisimme maksimoimaan omat tulomme toisten kustannuksella.

Heikki