2. Kun. 22, 3. Joh.

2. Kun. 22 3. Joh.

Tämän päivän teksti puhuttelee minua Jumalan laista. Samaan tapaan kuin tämän päivän tekstissä lain kirja löydettiin temppelistä, niin samalla tapaa ja samalla kunnioituksella tulisi meidänkin löytää Jumalan laki aina uudelleen. Tässä ajassa ne hyvät ohjeet ja elämänviisaudet jotka Jumala on lakiin laittanut tuppaavat unohtumaan. Toistuvasti. 

Siksi on hyvä muistaa Jumalan armo. Ja jos ei muista, niin raamattu on täynnä esimerkkejä kuten tämän päivän vanhan testamentin luku. Se että ei ole osannut elää niinkuin Jumala on laissaan (tai toisin sanoen raamatussa) ilmoittanut on …inhimillistä. Toisia häpeä estää palaamasta oikealle tielle. Toisia ylpeys. Tämän päivän raamatun teksti ilmaisee tunteen joka on näitä edellä mainittuja parempi. Nöyryys. 

Nöyryys ei ole nykypäivänä kovinkaan suosittu asia. Mutta varsinkin tässä asiassa, kun on menty oikealta tieltä väärälle tai menty suoraan metsään, niin on lohduttavaa että monesti ihmisen osa on ainoastaan tuo nöyrtyminen. Jumala kyllä auttaa takaisin takaisin tielle niin pöpeliköstä kuin vääriltä poluilta.  

–Tomppa