1. Aik. 22, Ilm. 15

1. Aik. 22 Ilm. 15

Kuvaus Daavidin valmisteluista temppelin rakentamiseksi ja Salomon valinnasta seuraavaksi hallitsijaksi vaikuttaa hyvin selväpiirteiseltä ja ongelmattomalta. Hieman toisenlainen kuva syntyy, kun lukee aikaisemman kuvauksen ensimmäisestä kuninkaiden kirjasta (1. Kun. 1). Pitänee ajatella niin, että nämä kuvaukset täydentävät toisiaan. Ehkä ajatus oli kirkas Daavidin mielessä, mutta käytännössä vallanvaihto oli varsin sekava ja sotkuinen prosessi. Daavidin ja Salomon tapauksessa valmistelut eivät kuitenkaan olleet turhia, ja Salomosta tuli lopulta uusi hallitsija, joka rakensi Herralle temppelin.

Tämä muistuttaa ainakin siitä, että asiat eivät aina mene aivan niin kuin suunnitellaan.  Yksi olennainen asia on, ettei tällaisissa tilanteissa lamaannuttaisi. Yleensä tie eteenpäin löytyy tavalla tai toisella. Eikä näissä tilanteissa olisi koskaan pahitteeksi nostaa katse ylöspäin ja rukoilla Jumalalta viisautta ja konkreettista apua.

Pekka