Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan KevätKohtaaminen on ensi sunnuntaina 30.5. klo 15 ja 17 meidän pihassa ja terassilla Mustalammella, Kevättärentie 10. Kumpaankin tilanteeseen voidaan ottaa ilmoittautumisten mukaan 35 henkilöä. Suosittelemme kasvomaskien käyttöä. Kokoontuminen on siis ulkona, joten pukeudu sen mukaan. Ilmoittautumiset numeroon 0445243904.

Puhuin helluntaina BrunssiKirkossa teemasta: Kosketa minua Henki – miten voin täyttyä Pyhällä Hengellä. Paavalin mukaan jokaisella Jeesukseen uskovalla on Pyhä Henki, Rm 8:9. Toisaalta Paavali muistutti siitä, että meidän tulisi antaa Hengen täyttää meitä yhä uudestaan, Ef 5:18.  Apostolien teoissa on nähtävissä ainakin viisi erilaista ryhmää ihmisiä, jotka täyttyivät Hengellä. Helluntaipäivänä noin 120 ihmistä koki Hengen vuodattamisen odotettuaan sitä Jeesuksen käskyn mukaisesti, Apt 1-2. Samarialaiset puolestaan olivat avoimia Pyhälle Hengelle, vaikka eivät osanneet odottaa mitään sellaista omalle kohdalleen, Apt 8:14-17. Pietari ja Johannes rukoilivat heidän puolestaan. Paavali puolestaan oli erittäin vihamielinen kristittyjä kohtaan. Kohdattuaan Jeesuksen hänkin sai kokea Hengellä täyttymisen, Apt 9:17-19. 

Paavalin käydessä lähetysmatkoillaan Efesossa hän rukoili Pyhän Hengen kosketusta efesolaisille kristityille, Apt 19:1-6. Efeson kristityt olivat täysin tietämättömiä koko Pyhästä Hengestä. Corneliuksen kotona puolestaan oli koolla pakanoita, joiden osallisuus Pyhästä Hengestä oli täysin odotuksien vastaista, Apt 10. Nämä eri tilanteet kertovat meille siitä, että Pyhä Henki kuuluu koko Jumalan kansalle. Yleensä noihin tilanteisiin liittyi rukousta ja Hengen kosketus ilmeni Jumalan ylistämisenä, armolahjoina ja rohkeutena todistaa ylösnousseesta Jeesuksesta. 

Jeesus astui YLÖS taivaaseen, Pyhä Henki tuli ALAS maailmaan ja Jeesuksen seuraajat lähetettiin ULOS maailmaan. Pyhä Henki tekee Jeesuksen meille todelliseksi ja antaa kokemuksen Hänen rakkaudestaan. Pyhän Hengen ykkösjuttu on vakuuttaa meitä Jumalan lapseudesta. Se antaa lujan pohjan elämälle ja parantaa meitä monella tavalla. Täyttäköön Pyhä Henki sinut ja minut tänäänkin, tämän päivän tilanteisiin. Ettemme kyynisty ja kadota iloa ja toivoa elämästämme. Voit kuunnella puheen kokonaisuudessaan oheisesta linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=c4xH7ZAxqRU

Siunausta sinulle!
Mika ja Tiina