Esra 6, Apt. 26

Esra 6 Apt. 26

Kutsumus ja elämäntehtävä puhuttelevat minua nyt. Paavalin elämäntehtävä oli nuorena elää kaikin tavoin Jumalan lain mukaan. Olihan hän fariseus. Paavali koki elämäntehtäväkseen myös Jeesuksen vastustamisen ja kristittyjen vainoamisen (jae 9). Siitä lähtien, kun Paavali kohtasi Jeesuksen, hänen elämäntehtävänsä muuttui radikaalisti: hän julisti Jeesuksen ylösnousemusta ja sitä, että Jeesus oli israelilaisille luvattu Messias (j. 22–23). Paavali koki olevansa erityisesti pakanoiden apostoli, eli hänen elämäntehtävänsä oli toimia erityisesti ei-juutalaisten parissa.

Paavali elämäntyön vaikutus ylsi maailmanlaajuiseksi. Sinun tai minun elämäntehtävä voi olla vähemmän näyttävä. Silti se on yhtä tärkeä. Elämäntehtävä voi olla vaikka yhdestä ihmisestä huolehtiminen. Mikä tahansa se onkin, Raamattu kehottaa meitä tekemään kaiken niin kuin tekisimme sen Herralle (vrt. Kol. 3:17).

Heli