Esra 5, Apt. 25

Esra 5 Apt. 25

Kutsumustietoisuus antaa suunnan ja voimaa. Paavalilla oli vahva kutsumustietoisuus. Kun profeetta Agabos oli aiemmin ennustanut, mitä Paavalille tulisi tapahtumaan, jos tämä matkustaisi Jerusalemiin, Paavali lausui, että on valmis kahleisiin ja kuolemaankin Jerusalemissa Herran Jeesuksen nimen tähden (Apt. 21:13).   

Kutsumustietoisuus on nykykielenkäytössä erikoinen sana. Kutsumustietoisuus on varmuutta omasta elämäntehtävästä. Se auttaa pysymään lujana vaikeissa paikoissa. Toisaalta kutsumustietoisuus antaa uskallusta tehdä totutusta poikkeavia valintoja ja muuttaa elämän suuntaa.

Kutsumustietoisuuteen liittyy myös luottamus Jumalan huolenpitoon vaikeuksien keskellä. Jokainen hiuskarvammekin on laskettu, Jeesus muistutti (Matt. 10:30). Luin juuri Sunnuntaisuomalaisesta naisesta, joka oli sairastanut agressiivisen ja helposti leviävän rintasyövän. Sytostaattihoitojen seurauksena hänen hiuksensa lähtivät ja syövän uusiutumisen riskin minimoimiseksi hän joutui luopumaan myös rinnoistaan. Nainen kertoi haastattelussa, että ei usko sairastuneensa sattumalta.

Suurin lahja. Lehtijuttu ei kerro, mikä naisen vakaumuksen taustalla oli.  Raamattu sen sijaan kertoo, että Jumala tietää jokaisen yksittäisen hiuksemmekin. Raamattu kertoo myös, että jos ihmiset, jotka ovat pahoja, osaavat antaa lapsilleen hyviä lahjoja, paljon ennemmin Jumala antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä pyytävät.

Pyhä Henki on suurin lahja, jonka voimme Jumalalta saada. Miten niin? Koska Pyhän Hengen tehtävä on kirkastaa Jeesusta. Pyhä Henki tekee Jeesuksen tunnetuksi, ymmärrettäväksi ja läheiseksi meille.  

Rukoillaan, että saamme löytää kutsumuksemme ja elää sitä todeksi tänäänkin. Rukoillaan, että lähimmäisemme ympärillämme saisivat Pyhän Hengen ja oppisivat tuntemaan Jeesuksen.  

Heli