Esra 4, Apt. 24

Esra 4 Apt. 24

Päivän aihe: Jumiutuminen (pysähtyminen, paikoilleen jäänti). Vanhassa testamentissa temppelin rakennustyöt keskeytyivät. Uudessa testamentissa Paavalin lähetysmatka keskeytyi. Asiat eivät edenneet ja jumissa oltiin vuosia. 

Oletko sinä jumissa? Mikä sinua pidättelee?

Mietin että jumiutuminen ei pelkästään ole fyysinen tapahtuma, vaan se voi olla myös henkinen. Tämän päivän raamatun teksteissä etenemisen estivät muut ihmiset, mutta mietin että aika iso osa elämän esteistä (joiden takia jumiudutaan paikoilleen) nykypäivänä taitaa tulla oman pään sisältä. Esimerkiksi huono itsetunto, jäädään jumiin kun koetaan että ei minusta ole tämän enempään.

Tämän päivän raamatunkohdat ovat minusta rohkaisevia. Suurien hankkeiden ja jalojen päämäärien kohdallakin voi tulla pitkiä jumiutumisia. Mutta eteenpäin päästään ja pysähtymisen aikanakin Jumala pitää meistä huolen, kuten Paavalista vankeuden aikana. Kiitos Herra siitä. 

Siunausta ja hyvää kesää, t: tomppa