Esra 3, Apt. 23

Esra 3 Apt. 23

Tämän päivän teksteistä ja osittain eiliseen tekstiini liittyen tuli mieleeni: vanhasta irti pääseminen. Vanhan testamentin tekstissä osa haikaili vanhan temppelin perään vaikka uuden tekeminen oli menossa. Uuden testamentin luvussa juutalaiset reagoivat todella voimakkaasti Paavaliin ja niihin uusiin uskonnäkemyksiin joita hän oli tuomassa.

Mistä sinun on vaikea päästää irti? 

Ihminen kokee turvattomuutta. Oli siihen syytä tai ei. Me sidomme itsemme toisiin ihmisiin, tottumuksiin, käytäntöihin, aatteisiin, paikkoihin (ks.edellisen päivän kirjoitukseni kotiseudusta) yms. Näiden avulla saavutamme turvaa ja rauhan. Ja se ei missään nimessä ole huono asia. 

Mutta toisinaan irti päästäminen on edellytys eteenpäin menemiselle. Irti päästämistä saatetaan tarvita myös siihen että saa rauhan asettua aloilleen, pysyä siinä missä on tällä hetkellä. 

On ymmärrettävää että irti päästäminen ei ole helppoa. Ja se on prosessi joka voi kestää pitkään. Jeesus ja Pyhä Henki on tässä meidän kanssamme. Yksin ja omin voimin meidän ei tarvitse käydä läpi irti pääsemisen tuskaa ja uuteen siirtymisen turvattomuutta. Kiitos Herra että olet hyvä meitä kohtaan. 

–Tomppa