Esra 2, Apt. 22

Esra 2 Apt. 22

Tämän päivän teema: paluu kotiseudulle. Uuden testamentin puolella Paavalin paluu ei ole mennyt hyvin. Vanhan testamentin puolella paluuta oli pitkään ja hartaasti kaivattu ja nyt oli se oli tapahtunut. 

Mistä sinä olet tullut? Mikä on sinun kotiseutusi?

Osa meistä ei halua palata kotiseudulleen. Osa haluaisi mutta siihen ei ole mahdollisuutta. Osa palaa omasta halusta. Osa palaa kun on pakko. 

Paluu sinne missä synnyimme ja/tai kasvoimme voi olla myös henkinen tapahtuma. Pitkin elämää, vanhuuteen saakka palaamme toisinaan kotiseudulle ajatuksissamme. Osalle se on hyvä asia, osalla ei.

Minne tahansa me kuljemme niin fyysisessä maailmassa kuin ajatuksissamme, niin sinne Jeesus kulkee kanssamme. Ja tämä on hyvä muistaa. Voimme luottaa siihen että Jeesus myös ohjaa meitä jos vain sen sallimme. Joko palaamaan, pysymään paikoillaan tai menemään eteenpäin. Yksin ja omin voimin meidän ei tarvitse olla ja pärjätä, mikä on hyvin rohkaisevaa.  

–Tomppa