Esra 10, Mark. 2

Esra 10 Mark. 2

Jeesus tiesi heti alusta lähtien oman elämätehtävänsä. Liekö sillä ollut vaikutusta, että Jeesuksen kutsumusta koeteltiin jo ennen kuin hän pääsi aloittamaan julkisen työnsä? Kun halvaantuneen miehen ystävät laskivat raihnaisen ja liikuntakyvyttömän ystävänsä Jeesuksen eteen, Jeesus näki välittömästi miehen syvimmän tarpeen ja vastasi siihen: ”Poikani, sinun syntisi annetaan anteeksi.” (Mark. 2:5).

Tuskin 30-vuotias puusepän poika tiesi, kuka hän todellisuudessa oli: Jumala, jolla on valta antaa syntejä anteeksi mutta myös pelastaa ja parantaa ihminen.

Rukoilen, että sinä ja minä löydämme kutsumuksemme ja voimme olla siitä yhtä varmoja kuin Jeesus oli omastaan. Pohjimmiltaan tehtävämme on sama kuin Jeesuksella: kertoa, että Jumala on tullut meitä lähelle Jeesuksessa (Et ole yksin ja tuuliajolla!), että Jeesus antaa elämäämme kestävän perustan (Usko Jeesukseen!) ja tarkoituksen (Elämä ei lopu tähän!). Jokaisen kohdalla kutsumuksen toteuttaminen onkin sitten hyvin eri näköistä ja oloista.

Heli