Neh. 6, Mark. 8

Neh. 6 Mark. 8

Tämän päivän tekstissä vastustajat pelottelevat Nehemiaa, joka näkee kuitenkin hyvin vastustajien motiivit. Vastustajien tavoitteena on pelottelulla vaikuttaa hänen toimintaansa niin, että hän tekee väärin ja joutuu häpeän ja pilkan kohteeksi (Neh. 6:13). Tämä historiallinen ja konkreettinen tilanne muistuttaa hyvin vahvasti myös siitä hengellisestä taistelusta, jota joudumme itse käymään (vrt. esimerkiksi Joh. 10:10, Room. 7:14-25).

Tätä taustaa vastaan Jeesuksen sanat hänen seuraamisestaan eivät tunnukaan niin kovilta, kuin ne ehkä ensi alkuun vaikuttavat (Mark. 8:34-36). Sielunvihollisen taktiikka on eri tavoin houkutella meidät pois Jeesuksen tarjoamasta yltäkylläisestä elämästä. Varmaankin sen takia Jeesus asettaa sanansa niin tiukasti, koska kyse on elämästä ja kuolemasta.

Apostoli Paavali sanoo saman asian hieman hellemmin (1. Tim. 1:5): ”Kehotuksemme päämääränä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä, hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta.” Tätä elämä parhaimmillaan on: Jeesus saa asua sydämessäni, saan uskoa kaikki syntini anteeksiannetuiksi Jeesuksen ristinkuoleman tähden ja luotan lapsen lailla Isän hyvyyteen. Tämä täydellisen rakkauden kokemus motivoi antamaan elämäni kokonaan Jeesuksen käyttöön.

Pekka