Job 33, 2. Kor. 10

Job 33 2. Kor. 10

Jobin kirja on raamatun vanhimpia kirjoja. Silti tänäkin päivänä löydämme Jobin kirjan henkilöhahmoista sellaista, johon voimme samaistua. 

Kun vastoinkäymiset iskevät, niin on helppo samaistua Jobiin joka haikailee menneitä aikoja (ks. raamattukommenttini jokunen päivä sitten). Tai kun petymme omaan toimintaamme, niin on helppo samaistua Jobiin joka muistelee millainen ihminen oli ennen (ks. raamattukommenttini muutama päivä sitten). Tai kun sairaus tai joku muu iskee, niin samaistumme siihen tuskaan mitä Job kuvailee useammassa luvussa siitä kun Jumala ei vastaa (ks. tämän viikon kaikki vanhan testamentin raamatunkohdat).

Mutta päivän kysymys: Osaatko samaistua Elihuun? (eilisen ja tämän päivän sekä huomisen vanhan testamentin raamatunkohdat). Oletko ollut kuin Elihu joskus? Puhunut, ajatellut, toiminut kuin hän. Mitä voimme oppia Elihun toiminnasta?

— Tomppa