Job 34, 2. Kor. 11

Job 34 2. Kor. 11

Uuden testamentin luvut ovat viime päiviltä pistäneet miettimään että kyllä seurakuntaelämässä oli kristinuskon alkuaikoinakin haasteita. Moni haikailee tuon ajan kirkon kasvun ja tuolloisen voimakkaan Pyhän Hengen toiminnan aikaa, mutta tämän päivän ja eilisen tekstit osoittavat että haasteita ja hankaluuksia riitti myös silloin.

Seurakunta yhä tänä päivänä on yhteisö johon kuuluu ihmisiä, kuten sinä tai minä. Siellä missä ihmisiä, siellä ristiriitoja 🙂 Mutta kristillinen yhteisö antaa sen mitä en muualta tästä maailmasta löydä, nimittäin hengellisen kodin. Kristillinen usko on yhteisöllinen asia.

Hengellinen koti ilman muita ihmisiä ei tunnu oikealle. Koti rakentuu ja pysyy yllä siellä asuvien ja sitä rakentavien ihmisten toimesta. Sen takia jokaisen osallistuminen on tärkeää. Tälle päivälle pohdittavaksi ja rukoiltavaksi: millä tavoin minä voisin auttaa seurakuntaani (hengellistä kotiani, kristillistä yhteisöäni)?

Siunausta syksyysi,

— Tomppa