Job 35, 2. Kor. 12

Job 35 2. Kor. 12

Harva haluaa luonnostaan olla täysin toisista riippuvainen ja heikko. Toisin sanoen säälittävä ja surkuteltava. Niin ajattelemme helposti ihmisistä, jotka eivät pysyt pitämään itsestään huolta ja hoitamaan omia asioitaan.

Vauva on täysin riippuvainen vanhemmistaan, samoin vanhus hoitajistaan. Siihen väliin mahtuu monia vaiheita, jolloin omat voimamme eivät riitä tai ne ehtyvät kokonaan. Silloin meistä tulee heikkoja ja joudumme toisten armoille.

Paavali sai oman elämänsä kipukohtien kautta syvän opetuksen meille välitettäväksi: Jumalan voima tulee täydelliseksi heikkoudessa. (2. Kor. 12:8–9). Jumalan armossa on meille kylliksi. Sitä ennen Paavali puhui voimakkaista ilmestyksistä, joita hän oli päässyt näkemään.

Yliluonnolliset kokemukset, viisaus tai etuoikeutettu asema eivät ole lopulta mitään verrattuna Jumalan armoon heikkoutemme keskellä.

Heli