Job 36, 2. Kor. 13

Job 36 2. Kor. 13

Jumala ei toteuta meidän ajatuksiamme jumalasta. Meidän ajatuksissamme Jumala on helposti voimakas ja kaiken tietävä, kaikkivaltias. Jeesus sopi huonosti ihmisten kuvaan Jumalasta, eikä hän suostunut pukemaan ylleen ihmisten odotuksia. Hän kielsi ihmisiä ylistämästä ja palvomasta häntä. Hän ei suostunut ottamaan kuninkuudesta ja vallasta kertovia ulkoisia merkkejä, vaan ratsasti palmusunnuntaina Jerusalemiin pienellä aasin varsalla. Hän ei julistanut kuninkuuttaan ja jumaluuttaan suureen ääneen. Hänen epäsuorat viittauksensa saivat silti fariseukset ja kirjanoppineet raivoihinsa siitä, että Jeesus piti itseään Jumalan Poikana ja Jumalana. Lopulta Jeesus kärsi kuolemaan tuomitun rikollisen häpeällisen ristiinnaulitsemisen. Korinttilaiskirje kertoo, että Jeesus nousi ylös kuolleista Jumalan voimasta (2. Kor. 13:4).

Korinttilaiskirje sanoo myös, että koska olemme yhtä Jeesuksen kanssa, mekin olemme heikkoja. Talossa ei voi olla kahta herraa. Kun Jeesus on Herramme, oman tahtomme ja omien ajatustemme on taivuttava Jeesuksen alaisuuteen. Myös monet ulkoiset olosuhteet tekevät meistä heikkoja.

Erinomainen uutinen on se, että heikkoina meistä tulee täysin riippuvaisia Jeesuksesta. Silloin elämämme talossa on vain yksi Herra. Yhdessä Jeesuksen kanssa saamme elää nyt ja myös ajan rajan toisella puolella.

Heli