Snl. 18, Luuk. 12

Snl. 18

Tässä luvussa on paljon puhumiseen ja kuuntelemiseen liittyviä sananlaskuja.  Minulle tuli näitä lukiessa positiivinen olo sen suhteen, että hyvää kommunikaatiota pystyy kyllä harjoittelemalla oppimaan.  Siihen tarvitaan vain nöyryyttä ja kärsivällisyyttä. Tämä luku myös painottaa hyvää kuuntelutekniikkaa, jossa todella annetaan toisellekin suunvuoro:

”Joka vastaa, ennen kuin on kuunnellut loppuun,  saa osakseen häpeän ja tyhmyrin maineen.”

 

Luuk. 12

Tämä on  pitkä ja monipuolinen luku. Minulla oli vaikeuksia nähdä Jeesuksen eri opetuksissa yhteistä nimittäjää ja aluksi ajattelinkin, että tässä on vain sekalainen kokoelma puheita. Mutta sitten päädyin ajattelemaan, että tässä Jeesus taas valmistelee seuraajiaan aikaan, jolloin Hän itse ei ole heitä näkyvällä tavalla auttamassa.  Tässä tilanteessahan mekin olemme, joten kannattaa olla tarkkana.

Mitkä asiat sitten ovat merkittäviä tilanteessamme? Aitous, rohkea Jeesuksen omaksi tunnustautuminen ja Jumalan huolenpitoon luottaminen. Ainakin tästä luvusta saa runsaasti rukousaiheita…

Marko