Saarn. 6, Kol. 3

Saarn. 6 Kol. 3

Päivän luku alkaa otsikolla kristityn uusi elämä. Siihen liittyy monia keskeisiä asioita, kuten anteeksianto, rauha ja rakkaus. Nostan tälle päivälle erityisesti yhden asian: kiitollisuuden. Pyhä Henki vaikuttaa kiitollisuutta ja toisaalta se nousee monista pienistä valinnoista elämässämme. Kiitollisuus esiintyy ainakin seuraavissa jakeissa:

3:15  “Olkaa myös kiitollisia”

3:16  “…laulakaa kiitollisin mielin Jumalalle psalmeja, ylistysvirsiä ja hengellisiä lauluja

3:17  “Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen hänen kauttaan Jumalaa, Isäämme.”

Meidän ei tarvitse kiittää ikävistä asioista, mutta Jeesuksen uskollisuus ja hyvyys meitä kohtaan avaa kiitollisuuteen kestävän näköalan. Olkoon tilanteeni elämässä mikä tahansa, niin Jeesus ei muutu. Kiitollisuudesta voi rakentua parhaimmillaan elämään pohjavire. Kiitos ja ylistys kuuluvat niin seurakunnan yhteisiin kokoontumisiin kuin arkiseen elämäämme. Jakeen 17 mukaisesti niin tekomme kuin sanamme voivat tuoda kiitosta Jumalalle.

Mika