Saarn. 7, Kol. 4

Saarn. 7 Kol. 4

Kirje kolossalaisille muistuttaa hyvin paljon efesolaiskirjettä. Efeso oli Paavalille tärkeä asemapaikka, jossa hän piti raamattukoulua, Apt 19:9-10. Tuona aikana evankeliumi levisi koko maakuntaan ja sitä myötä Kolossaan. Paavali ei ollut käynyt itse Kolossassa, vaan seurakunta oli syntynyt Epafraan vaikutuksesta, Kol 1:7. Epafras oli Paavalilta saanut opetusta ja rohkaisua.

Tämän päivän luvussa Paavali kertoo siitä, miten Epafras taistelee rukouksin kolossalaisten puolesta. Joskus on tärkeää satsata yhteen ihmiseen, koska hän voi olla avainhenkilö Jumalan valtakunnassa joillekin muille. Hengellistä työtä voi mitata monella tavalla. Lukumäärät saavat herkästi liian ison painoarvon. Joskus on satsattava yhteen henkilöön. Jeesus satsasi erityisen paljon 12 opetuslapseen.

Paavali ja Epafras näkivät vaivaa kolossalaisten hyväksi ja samalla Paavali pyysi kolossalaisia rukoilemaan oman palvelutyönsä puolesta, 4:3. Tästä luvusta välittyy upeasti kristittyjen keskinäinen rohkaisu ja riippuvuus toisistaan. 

Kenen tai keiden puolesta Jumala on kutsunut meidät rukoilemaan ja näkemään vaivaa? 

Mika