Ps. 93, 2. Tim. 3

Ps. 93 2. Tim. 3

Tämän päivän tekstissä on kohta jonka luulen vaikuttaneen merkittävästi siihen miten kristityt kohtaavat ei-uskovia. Paavali tuo esiin ihmisluonteen pahimpia puolia ja kehottaa “Karta sellaisia!” Siitä on ollut mielestäni sekä hyötyä että haittaa evankeliumin eteenpäin viennille. Mietin että jos Paavali eläisi tänä päivänä, ja näkisi miten tämä kohta on vaikuttanut vuosituhansien aikana, niin olisiko mahdollista että hän muotoilisi tuon kohdan toisella tavalla?

Toisissa kristityissä (tai seurakunnissa) tuota kehotusta on korostettu liikaa. Se on johtanut siihen että kristityt ja seurakunnat kääntyvät sisäänpäin. Tuosta asetelmasta evankeliumin eteenpäin vieminen on aika vaikeaa.

Toisissa kristityissä (tai seurakunnissa) tuo kehotus on sivuutettu joko kokonaan tai huomioitu erittäin vähän. Se on johtanut siihen että yksittäisiin kristittyihin tai kokonaisiin seurakuntiin on vaikuttanut haitallisesti henkilö(t), joiden ominaisuuksia Paavali tämän päivän tekstissä kuvaa.  

Me kaikki olemme syntisiä. Ja meillä kaikilla on oikeus kuulla evankeliumi. Sekä ottaa vastaan syntien anteeksianto ja iänkaikkinen elämä Jeesuksen Kristuksen kautta. Ihmisten kohtaaminen ja yhdessä toimiminen sekä eläminen haastaa meitä aikakaudesta, kulttuurista tai tilanteesta riippumatta. Siksi on hyvä rukoilla että Pyhä Henki olisi näissä hetkissä ja tilanteissa mukana neuvomassa, ohjaamassa ja vaikuttamassa.

Siunausta sinulle loppuvuoteesi, 

–Tomppa