Ps. 94, 2. Tim. 4

Ps. 94 2. Tim. 4

Psalmit ovat rehellisiä ja aitoja rukouksia. Psalmissa 94 rukoilija valittaa Jumalalle ja vaatii, että hän maksaisi ylvästelijöille, julkeasti puhuville, toisia sortaville ja murhaajille heidän ansionsa mukaan. Ennen ajattelin närkästyneenä, miten Raamattuun on voinut eksyä tällaisia rukouksia. Nyt ymmärrän, että Jumalalle ei tarvitse koskaan teeskennellä. Kaikki tunteet ovat tosia ja sallittuja. On parempi purkaa tunteet ja huutaa ne Jumalalle kuin padota ne. Padotut tunteet kun purkautuvat ennemmin tai myöhemmin ulos ja voivat aiheuttaa silloin hallitsematonta vahinkoa ympärillämme.

Tärkeät asiat toistuvat Raamatussa kerta toisensa jälkeen. Paavali kehottaa Timoteusta puuttumaan ikäviin ja vääristyneisiin asioihin ja asenteisiin kärsivällisesti opettaen: ”Julista sanaa, astu esiin sopivaan ja sopimattomaan aikaan. Nuhtele, moiti ja kehota, aina kärsivällisesti opettaen.”

Jeesus on Raamatun tärkein persoona, koko Raamatun punainen lanka. Hän muutti koko maailmanhistorian. Häntä on lupa pitää esillä, Paavalin sanoin sopivaan ja sopimattomaan aikaan, kuitenkin kärsivällisesti opettaen.

Rukoillaan, että uskallamme näyttää olevamme Jeesuksen seuraajia ja osoittaa sitä sanoin ja teoin niin sopivissa kuin sopimattomissa hetkissä.

Heli