Ps. 104, Hepr. 6

Ps. 104 Hepr. 6

”Noilla kahdella järkähtämättömällä sanallaan” (Hepr. 6:18). Mitkä nämä sanat ovat? Katsoin ja varmistin asian paristakin raamatunselitysoppaasta. Kyseessä ovat Jumalan lupaus ja vala. Novumin mukaan ”on mahdotonta, että Jumala rikkoisi lupauksensa ja pettäisi valansa”. Tämä on hyvin tärkeä vakuutus siitä, että voimme luottaa Jumalaan ja siihen toivoon, joka on edessämme. 

Tässä kohtaa tulee mieleeni Kalevi Lehtisen opetus toivon ankkurista (Hepr. 6:19). Hän korosti sitä, että ankkuri ei ole veneessä vaan veneen ulkopuolella. Jos ajatellaan, että vene kuvastaa meidän elämäämme, niin toivo ei ole meissä, meidän tunteissamme ja kokemuksissamme, vaan siinä, että ankkuri on meidän elämämme ulkopuolella. Käytännössä siis siinä, mitä Jeesus on puolestamme tehnyt.  Jeesus on elämämme toivon ankkuri, luja ja varma.

Pekka