Jes. 17, 2. Piet. 2

Jes. 17

Jesajan listalla on Syyria ja Israel. Syyrialaiset joutuivat jakamaan israelilaisten kohtalon, heidänkin maansa valloittivat ensin assyrialaiset, sitten babylonialaiset ja persialaiset. Ennen Aleksanteri Suurta… Kuitenkin israelilaisten kohdalla on selvästi toivoa! Vaikka tulevaisuus tuo tullessaan sotaa ja epävarmuutta, se saa vielä heidät kääntymään oikeaan suuntaan.

2. Piet. 2

Pietari puhuu ihmisistä, jotka eivät seuraa Jeesusta ja erityisesti huutia saavat he, jotka ovat kyllä tulleet tuntemaan hänet, mutta päättäneet sitten kääntyä omille teilleen (jae 21). Yksi vaikeimmista teologisista kysymyksistä on, mitä viimeisellä tuomiolla tapahtuu heille, jotka eivät ole kuulleet Jeesuksesta. Lopullinen vastaus selviää sitten joskus, mutta luotan siihen, että Jumala on oikeudenmukainen. Joka tapauksessa vaikeimmassa tilanteessa tulee olemaan se, joka oli kuullut ja tiesi, mutta ei halunnut Jeesuksen seuraan. Rukoillaan tänäänkin toistemme puolesta, että jaksaisimme kaikki vaeltaa tätä tietä loppuun saakka!

Heikki