Jes. 63, Ilm. 19

Jes. 63 Ilm. 19

Jesajan kirjan ehkä tunnetuin luku kuvaamaan Jeesuksen kärsimystä meidän puolestamme on 53. Kun luin tämän päivän luvun jakeet 1-6, niin totesin niiden kuvaavan Jeesuksen uhria meidän puolestamme. Näkökulma on erilainen ja vertauskuvallisempi kuin luvussa 53. Jeesus on jakeessa yksi mainittu suuri pelastaja. 

Jakeesta 15 alkaa puolestaan jakso, joka tarjoaa meille sanat rukoilla Jumalaa tänään. Ehkä ne voivat olla rukousta herätyksen ja uudistuksen puolesta tälle ajalle. “Missä viipyy sinun tulinen intosi, missä ovat voimatekosi. Missä on sinun palava säälisi? Älä kiellä meiltä rakkauttasi.” Tee, Herra, meidänkin aikanamme suuria tekojasi!

Ilmestyskirjassa on siirrytty tänään loppuvaiheeseen taistelujen jälkeen.  Taivaassa ylistetään Jumalaa ja Karitsan häät alkavat. Jesajan luvussa viinikuurnan polkija (Jeesus) tahri vaatteensa ja ilmestyskirjassa morsiamella eli seurakunnalla on päällään hohtavan valkea hääpuku! Raamattu on lopulta hyvin yhtenäinen kokonaisuus.

Mika