Jes. 64, Ilm. 20

Jes. 64 Ilm. 20

Jos eilisen luku oli kuin rukousta herätyksen puolesta, niin tämän päivän luku jatkaa samalla linjalla ja vielä suorempaan. “Kunpa leimahtaisit kuin tuli tiheikössä, kuin tuli, joka saa veden kiehumaan! Näytä jo vihollisille nimesi voima, niin että kansakunnat vapisevat sinun edessäsi, kun teet pelottavan voimallisia tekoja, meillekin ennalta aavistamattomia.”

Jesajan mielessä oli luonnollisesti sen ajan Israel, joka eli keskellä pakkosiirtolaisuutta. Jesajan sanat rohkaisivat ja auttoivat kansaa kääntymään ahdingon keskellä Jumalan puoleen. Ja samalla Jesaja kirjoitti profeetalliset sanansa myös meille. 

Ilmestyskirjassa siirrytään viimeiselle tuomiolle. Se on vielä edessämme, nyt on aika rukoilla rohkeita rukouksia ja tehdä työtä valtakunnan tulemiseksi keskellemme. Että mahdollisimman monen nimet löytyisivät elämän kirjasta, Ilm 20:12.

Mika