Jer. 9, Matt. 9

Jer. 9

Matt. 9

Jeremian kuvaus ihmisten petollisuudesta on karua luettavaa (Jer. 9:1-7). Se on karkeassa ristiriidassa sen kanssa, mitä Jumala tahtoo (Jer. 9:22-23). Sen vuoksi Jeremia profetoi Jumalan rangaistusta koko Israelille.

Onko tämä aika erilaista kuin se, mitä Jeremia kuvaa? Valitettavasti näin ei taida olla. Näitä samoja asioita löytyy meidänkin ajastamme. Eipä oikeastaan tarvitse muuta kuin mennä iltapäivälehtien sivuille ja klikata muutamia otsikoita, niin elämän karuus ja suorastaan rumuus lyövät suoraan silmille.

Jeesus sääli ihmisiä, jotka ”olivat näännyksissä ja heitteillä, kuin lammaslauma paimenta vailla” (Matt. 9:36). Välillä tuntuu siltä, ettei julkisuudessa anneta ihmisille mitään armoa eikä tunneta sääliä. Saatetaan vedota sanontaan, jonka mukaan ”sääli on sairautta”. Aika armottomalle tämä aika monesti tuntuu. Osaavatko ihmiset edes kaivata muutosta tällaiseen ilmapiiriin?

Jeesus sanoi, että ”satoa on paljon” (Matt. 9:37). Missä se on? Miten sen löytäisimme ja miten sen tavoittaisimme? Olisiko jotakin enemmän, mitä voisimme tehdä?

Pekka