Jer. 14, Matt. 14

Jer. 14

Matt. 14

Tämän päivän uuden testamentin luvusta ajatuksia. Mitä Jumalan Poika tekee kun hän kuulee järkyttäviä uutisia. Hän lähtee autiolle seudulle yksinäisyyteen. Miksi? Ajattelen että tässä(kin) asiassa Jeesus haluaa näyttää meille esimerkkiä. Tässä ajassa ja hetkessä meidän silmiimme ja korviimme tulee jatkuvalla syötöllä järkyttäviä asioita. On myös meille hyväksi hiljentyä, vetäytyä yksinäisyyteen ajoittain. 

Toinen ajatuksia herättävä kohta oli kun Pietari yritti kävellä vetten päällä. Jeesus kutsui häntä luokseen. Pietari oikeasti käveli vettä pitkin. Mutta tuuli oli Pietarille liikaa. Kun hän vajosi, niin kehen Pietari vetosi, veneessä oleviin opetuslapsiin vai Jeesukseen joka itsekin käveli veden päällä ja oli samalle tuulelle altistunut? Jeesukseen. Mitä Jeesus teki? “Ojensi heti kätensä”. Tässä meille rohkaisua ja myös opetus siitä kenen puoleen kääntyä. 

Tässä maailman ajassa eläminen/toimiminen, varsinkin Jeesuksen esimerkin mukaan, on monesti, jos ei nyt vetten päällä kävelyä, niin ainakin kuin menisi heikoille jäille. Tällaisia tilanteita varten on hyvä muistaa että Jeesus on siellä missä mekin. Hän näyttää meille esimerkkiä eikä Hän ei jätä meitä pulaan, ei edes silloin kun uskomme horjuu.

–Tomppa