Jer. 15, Matt. 15

Jer. 15

Matt. 15

Tämän päivän tekstistä nousi esiin kohta jossa Jeesus parantaa sairaita vuorella. Ennen kuin jatkan, niin tähän väliin kiitos kaikille niille kristityille jotka olette valinneet sosiaali- ja terveysalan ammatiksenne. Tämän työn kautta uskovat ovat saaneet aikaan merkittäviä asioita koko ihmiskunnan hyväksi. Siksi myös meidän uskovien on hyvä luottaa ongelmissamme tähän työhön, koska niin moni veli ja sisar Kristuksessa on toiminut ja toimii alalla.

Viime kesänä minulla havaittiin silmäsairaus, joka johtaa näkövammaisuuteen. Siihen ei ole hoitoa, ei lääkitystä, ei auta lasit eikä leikkaukset. Ainoa asia jota voin tehdä sairauteni suhteen on rukoilla ja pyytää rukousta asian puolesta. 

Eikä sairauteni ole ainutlaatuinen, edelleen on paljon sairauksia johon ei ole hoitoa tai jos on, niin ei ole resursseja, kuten rahaa lääkkeisiin, tutkimusvälineitä, terveydenhuollon ammattilaisia jne. Siksi rukous sairaiden puolesta on tänäkin päivänä tärkeää. Tuntuu ikävälle kun toistuvasti on rukoillut jonkun parantumisen puolesta ja sitä ei tapahdu. Siksi on hyvä pysähtyä näihin kohtiin raamatussa joissa Jeesus parantaa ihmisiä, asettua noiden ihmisten asemaan jotka paranivat. Se kannustaa jatkamaan rukoilemista ja uskomaan että se kaikki mitä me teemme sairastuneiden vuoksi, ei ole turhaa. 

–Tomppa