Ps. 122, Room. 4

Ps. 122

Room. 4

Ilahduin suuresti kun huomasin kommentointi viikolleni osuvan psalmit ja roomalaiskirje. Jos saisin päättää, niin raamattu alkaisi näistä kahdesta kirjasta. Kun tulin uskoon ja aloin alfa-kurssin kuluessa lukea raamattua, niin juuri nämä Raamatun kirjat koskettivat minua. 

Kun maailma ympärillä kuohuu, varsinkin tällä hetkellä, niin on hyvä että elämässä on jotain pysyvää. Lempi-tv-sarjassani Lost esitettiin tärkeä kysymys: “Who is your constant?” Lieneekö it-alan työvuosien ansiota se, että muuttujiin (variables) ja vakioihin (constant) liittyvä kysymys muistuu mieleen edelleen.   

Kun kysyn itseltäni “kuka on elämäsi vakio”, niin kyllä se on Jeesus. Oli sitten hyvät tai huonot ajat, oli sitten missä tahansa, oli tilanne millainen hyvänsä, niin Jeesus tuntuu olevan aina paikalla. Muita elämän vakioita miettiessä esiin nousee rukous, uskovien välinen yhteys ja raamattu.

Edellä mainittujen takia psalmien ja roomalaiskirjeen lukeminen tuntuu nyt kuin olisi tullut kotiin. Ne tuovat hyviä muistoja menneestä, turvallisen olon tähän hetkeen ja myönteisen olon tulevaisuudesta. Mitä sinulle näistä raamatun kirjoista tulee mieleen?

— Tomppa