Jyväskylän KohtaamisPaikan tuki ry:n tiedote

Tukiyhdistyksen hallitus tiedottaa, että Jyväskylän KohtaamisPaikan uudeksi työntekijäksi ja tulevaksi toiminnanjohtajaksi on valittu Topi Viitasalo.

Topi Viitasalo on 37-vuotias hengellisen kentän monitoimimies, joka toimii tällä hetkellä Kuopiossa Kansan Raamattuseuran kaupunkityöntekijänä. Aiemmin hän on työskennellyt nelisen vuotta OPKOn työntekijänä Tampereella sekä lyhyempiä pätkiä opiskelijaharjoitteluissa ja töissä mm. Verkostossa pääkaupunkiseudulla, Santa Klara -seurakunnassa Tukholmassa, Suomen Lähetysseurassa sekä Kallaveden, Pieksämäen ja Pielaveden seurakunnissa. Koulutukseltaan Topi on sosionomi-diakoni sekä pop- ja jazz-muusikko. Hänen perheeseensä kuuluu vaimo Hanna sekä kolme alle kouluikäistä lasta.

Topi aloittaa työskentelyn KohtaamisPaikassa ensi talvena ja yhteisömme johtovastuu siirtyy hänelle ensi vuoden aikana myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Samalla toiminnanjohtajan tehtävät erotetaan KohtaamisPaikan papin tehtävistä omaksi kokonaisuudekseen ja papin työt tullaan järjestämään hiukan uudella tavalla.

”Olemme iloisia ja kiitollisia siitä, että Topi on vastannut kutsuumme myöntävästi”, sanoo tukiyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Juha Kyyrä. ”Topista saamme innostavan toiminnanjohtajan KohtaamisPaikkaan. Saamme yhdessä jatkaa eteenpäin ja kasvaa kutsumuksessamme osallisuuden yhteisönä, jossa Jumalan ja ihmisten kohtaaminen on tärkeää. Tervetuloa takaisin Jyväskylään Topi, Hanna ja lapset!”

“Löysin KohtaamisPaikkaan vuonna 2006 opiskellessani musiikkia Jyväskylässä”, muistelee Topi Viitasalo. ”Siitä tuli nopeasti minulle merkittävä ja rakas yhteisö. KohtaamisPaikassa sain kokemuksen elävästä ja toimivasta hengellisestä yhteisöstä. Olenkin kokenut kutsumuksekseni olla synnyttämässä ja rakentamassa jotain samanlaista aina siellä, missä olen kulkenutkin. Muuttaminen Jyväskylään ja uudessa tehtävässä aloittaminen tuntuvat yhtä aikaa sekä kotiinpaluulta että uudelta ja jännittävältä seikkailulta.”


Jyväskylän KohtaamisPaikka on jumalanpalvelusyhteisö, joka on toiminut Jyväskylän seurakunnan yhteydessä jo yli 20 vuotta. Yhteisön pitkäaikaiset työntekijät Mika ja Tiina Kilkki ovat jäämässä eläkkeelle vuoden 2023 aikana. Työntekijöiden palkkaamisesta vastaa Jyväskylän KohtaamisPaikan tuki ry ja toiminnan rahoitus perustuu lähes täysin vapaaehtoisiin lahjoituksiin. Katso lisätietoja: www.kohtaamispaikka.net