Ps. 149, 1. Kor. 15

Ps. 149

1. Kor. 15

Juttelimme pääsiäisen tapahtumista lastenlasten kanssa. Huomasin, että Jeesuksen kuoleman syystä meidän syntien tähden oli jotenkin vaikeaa kertoa niin pienille. Keskityimme pääsiäisaamuun ja ylösnousemukseen. Jeesuksen kuoleman selitin ylösnousemuksen ja kuoleman voittamisen kautta. Mutta ensin tämäkin tuntui vaikealta selittää. Miten ihmeessä puhun kuolemasta lapselle? Miksi Jeesuksen piti kuolla? 
 
Mieleeni tuli ystäväperheen isin kuolema muutama vuosi sitten, mikä oli tuttu asia. ”Jeesus kuoli ja heräsi sitten taas eloon, että NN pääsisi taivaaseen. Koska jokainen ihminen kuolee, niin myös jokaisen ihmisen puolesta Jeesus on voittanut kuoleman. Ja jokainen ihminen uskoessaan Jeesukseen pääsee taivaaseen. Eikä siellä enää kukaan ole kipeä tai sairas tai surullinen.” Tämä näytti olevan tyydyttävä ja hyvä selitys ja jatkoimme muihin juttuihin.
 
Jeesus kuoleman voittajana tuo upean toivon näkökulman tähän elämään. Oli elämäni lyhyt tai pitkä, niin kuollessani saan turvata Jeesukseen. Hän on mennyt edeltä, voittanut kuoleman ja avannut tien taivaaseen. Kerran perillä iloitaan Jeesuksen kanssa. Joskus mietin sitäkin, että saan nähdä oman mummonikin, joka kuoli kun olin 4v….mikä ilo sekin on! 
 
 

Tiina