Ps. 148, 1. Kor. 14

Ps. 148

1. Kor. 14

Läpi koko päivän psalmin kuuluu kutsu ja kehotus ylistämään Herraa.  Luetellaan kaikkea mahdollista taivaan enkeli joukoista auringon ja tähtien kautta maan ruhtinaisiin ja kansoihin, vanhoihin ja nuoriin. ”Ylistäkööt nämä kaikki Herran nimeä, sillä hänen nimensä yksin on ylhäinen, hänen mahtinsa ulottuu yli taivaan ja maan. Herra on antanut kansalleen uuden voiman. Häntä ylistävät kaikki hänen palvelijansa, Israelin kansa, joka saa olla lähellä häntä, Halleluja!” Ps 148:13,14.
 
Tämä muistutti minua samalla ensimmäisestä käskystä. ”Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia minun rinnallani.” Käskyn selitys katekismuksen mukaan kuuluu näin: ”Meidän tulee yli kaiken pelätä ja rakastaa Jumalaa ja turvautua häneen.” Ehkäpä on hyvä pysähtyä hetkeksi tämän ääreen? Mihin olen sydämeni kiinnittänyt? Ketä ylistän? Ketä rakastan ja palvelen? 
 
Kerran osa Jeesuksen seuraajista loukkaantui häneen ja jäi joukosta pois. Jeesus kysyi kahdeltatoista läheisimmältään: ”Tahdotteko tekin mennä pois?” Tähän Pietari vastasi: ”Herra, kenen luo me menisimme? Sinulla on ikuisen elämän sanat. Me uskomme ja tiedämme, että sinä olet Jumalan Pyhä.” Joh 6:68,69. Kannattaa kompata Pietaria ja olla hänen kanssaan samaa mieltä.

Tiina