Hes. 30 Luuk. 3

Hes. 30

Israelilaiset odottivat Herran päivää vapautuksen päivänä. Useassa kohdassa vanhaa testamenttia puhutaan Herran päivästä raamatussa tuomion päivänä. Tuomion päivä kuulostaa kovalta, mutta se kertoo kuitenkin pahuuden saavan rangaistuksen. Jumala on oikeudenmukainen Jumala, hän on myös kaiken tuomari. Pahuudellakin on rajansa ja pahuus saa tuomionsa. Vanhassa testamentissa näkyy Jumalan tuomio sekä Israelin kansan että ympärillä olevien kansojen synnistä. Tässä luvussa tuomio kohdistuu Egyptin synteihin. Jumalan tuomioilla on päämääränsä. Niiden toteutumisen tarkoituksena on osoittaa, että Jumala on Herra, kaikkivaltias.

Miten me voimme selvitä Jumalan tuomiosta, kun se kohtaa meitä kaikkia syntisiä? Minne voimme paeta hänen tuomiotaan? Jumalan poika, Jumala itse, tuli maailmaan pelastamaan meidät tuomiolta. Jumalan tuomio näkyy Jeesuksen ristin kuolemassa. Kaikki synti laitettiin Jumalan pojan päälle, Jumala itse tuomitsi synnin laittamalla rangaistuksen oman Poikansa päälle ja ristin kuolema sovitti meidän kaikki syntimme. Hänen sovitustyöhönsä uskomalla saamme syntimme anteeksi ja pelastumme tuomiolta. Syntimme on sovitettu, voimme olla rauhallisella mielellä, olemme armosta pelastettuja, uskon kautta.

Luuk. 3

Raamatussa on kertomuksia ihmisistä, joille Jumala tuntuu antaneen vain tietyn tehtävän tiettyä aikaa varten ja tietyn ajanjakson. Heillä tuntuu olleen hyvin rajattu elämä, eikä elämään tunnu mahtuvan mitään muuta. Johannes kastaja eli erämaassa, vähällä ravinnolla, vain odottaen Herralta sanomaa ilmeisesti useita vuosia. Johannes oli  30 vuotias aloittaessaan Jumalalta saaman tehtävän. Hän toimi tehtävässään vain hetken aikaa, ehkä muutaman vuoden tai vähemmän. Johanneksen tehtävä oli valmistaa ihmisten sydämet pelastukselle.

Jumalan suunnitelmat ovat välillä sellaisia ettei niitä voi käsittää. Miksi joku sai elää täällä vain hetken? Miksi elämässäni piti tapahtua tällaisia menetyksiä? Jokaisen elämällä on suunnitelma, kukaan ei ole syntynyt elämään ilman merkitystä. Sinusta voi tuntua ettet ole millään tavalla hyödyllinen, ehkä sinulla ei ole vain voimavaroja tehdä niin paljon kuin vierelläsi olija. Sinä olet lahja, Jumalan luoma, olet Jumalan lapsi. Jumalalle rakas. Hän sanoo sinulle samat sanat kuin pojalleen, sinä olet minun rakas poikani ja rakas tyttäreni, sinuun minä olen mielistynyt.

Mika M