Hoos. 3 1. Tess. 4

Hoos. 3

1. Tess. 4

Tänään Paavali kutsuu meitä elämään Jumalan mielen mukaan. Ja jatkaa vielä, että pitäisi pyrkiä vielä paremmin elämään Jumalan mielen mukaan. (1 Tess 4:1) 
En tiedä sinusta, mutta minussa tämä herättää helposti lievää ahdistusta. Omasta sisimmästä löytyy niin paljon kaikkea muutakin kuin Jumalan mielen mukaisia ajatuksia. Eikä kyllä kaikki aina jää edes ajatuksen tasolle, kyllä sanani ja tekonikin kertovat tästä. Miten ihmeessä pystyn parempaan? Pinnistelmällä? Olemalla kiltti ja hymyilemällä aina? Lukemalla Raamattua ja rukoilemalla enemmän? Taitaa suoritusten kautta kierrokseni vain lisääntyä ja joudun lain alle. Miten päin tämä nyt oikein menee? 
 
Roomalaiskirjeen luvut palaavat mieleen. Niistä löytyy lohtua ja apu tähänkin. Synti roikkuu ja riippuu minussa, lihassani kiinni. En pääse siitä itse irti. Mutta Jumala on antanut meille Pyhän Hengen, joka haluaa luoda meissäkin uutta Jumalan mielen mukaista elämää. (Room 7:18-25 , Room 8:1-5) Jeesuksen tähden saan anteeksi syntini ja Pyhä Henki vaikuttaa elämässäni Hengen hedelmää. Rakkautta, iloa, rauhaa, kärsivällisyyttä, ystävällisyyttä, hyvyyttä, uskollisuutta, lempeyttä, itsehillintää. Jeesuksen kaltaisuutta.(Gal 5:22,23)
 
Kaikki lähteekin siitä, että Jeesus kohtaa minut rakastaen. Antaa anteeksi ja puhdistaa. Siitä kumpuaa halu toimia oikein ja siihen haluun Pyhä Henki antaa voiman toimia oikein. ”Jumala teki sen, mihin laki ei pystynyt, koska se oli ihmisen turmeltuneen luonnon vuoksi voimaton. Syntien sovittamiseksi hän lähetti tänne oman Poikansa syntisten ihmisten kaltaisena. Näin Hän tuomitsi ihmisessä ihmisten synnin, jotta meissä, jotka elämme Hengen emmekä lihamme mukaista elämää, toteutuisi lain vaatima vanhurskaus.” (Room 8:1)

Tiina