Hoos. 12 1. Tim. 5

Hoos. 12

1. Tim. 5  Kohtaamisen taito 

Timoteus saa ohjeita, miten tulisi seurakunnassa toimia eri ikäisten ihmisten kanssa. Malliksi Paavali ottaa kodin ihmissuhteet, joissa eri ikäryhmät tulisi kohdata eri tavalla huomioiden, arvostaen ja kunnioittaen. Omaisten ja kaikkein lähimmäisten kanssa oikein eläminen on tärkeä oppimisympäristö, jossa oma uskokin tulee näkyväksi. Oppiminen tapahtuu vuorovaikutuksessa, ja siksi sosiaalisten ja vuorovaikutustaitojen osaaminen kuuluvat kansalaistaitoihin, joita harjoitellaan myös koulussa  jatkuvasti. Sosiaalisen median taidot voi lisätä listaan jo yhtenä perustaitona.

Kotoinen Kohtaamispaikkamme on yhteisö, joka korostaa kohtaamista yhtenä ihmisen tärkeänä perustarpeena. Jokaisella on tarve tulla rakastetuksi, kohdatuksi eli nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi. Yhdessä opettelemme puhumaan ja kuuntelemaan toinen toistemme sekä Jumalan kanssa. Näin voimme kasvaa ihmisinä elämän tärkeissä suhteissa Jeesuksen käskyä seuraten – rakastaen Herraa Jumalaamme ja lähimmäistä niin kuin itseämmekin.  

Löysin luvusta myös hyvän periaatteen seurakuntaelämään. Seurakunnan johtajat tarvitsevat kohtaamisen lisäksi kahta asiaa, eli kunnioituksen ja taloudellisen tuen (17). Tämä on toteutunut kiitettävän hyvin Kohtaamispaikassa jo yli 20 vuoden ajan. Siitä voimme antaa kiitoksen Jumalalle hänen uskollisuudestaan, Kilkeille hyvästä työstä sekä kaikille muillekin, jotka ovat monin eri tavoin tukeneet Kohtaamispaikan toimintaa. Nyt uuden kauden taas käynnistyessä lomien jälkeen olisi varmaan hyvä rukoilla vaan lisää Jumalan lahjoja ja ihmisiä seurakuntaan!

Juha