Sak. 3, Joh. 7

Sak. 3

Joh. 7

Savolaisia Jerusalemissa? Se tuli mieleeni kun luin tämän päivän uuden testamentin lukua. Kun väki keuhkosi etelä-eurooppalaiseen tyyliin yrittäessään lokeroida Jeesusta, niin joukossa oli joitain tai ainakin yksi joka totesi: “…Tokkopa  Messias tullessaan tekee useampia tunnustekoja kuin tämä on jo tehnyt..” 🙂

Sitten hieman vakavampaa: Eilisen tuhansien ihmisten ruokkimisihmeestä on tultu alamäkeä ja kovaa. Useat opetuslapset ovat jättäneet Jeesuksen. Jeesuksen veljetkin epäilivät. Väännetään synnyinpaikkaa myöten syitä miksi Jeesus ei voisi olla Messias. Se mitä tapahtui tuolloin, on ajankohtaista myös tänä päivänä.

Päivän pohdinta: otanko vastaan Jeesuksen tunnusteot vai opetukset? Vai molemmat. Parantuminen kyllä kelpaisi, miksei välillä ruokaihme. Mutta muistanko mitä Jeesus opetti? Vai tulkitsenko Jeesuksen opetuksia lähes yhtä tiukasti kuin juutalaiset sapattisäädöksiä?  Käännänkö sillä selkäni niille jotka ovat avun tarpeessa… paljon useammin tarvitsisi “Mitä Jeesus tekisi?” ajattelua ihan arkipäiväisissä tekemisissä ja kohtaamisissa.

Näissäkin pohdinnoissa ei tarvitse itseään ruoskia loputtomiin, vaan luottaa siihen että Jumala on armollinen kuten tämän päivän vanhan testamentin tekstissä mainitaan:
“…Yhdessä hetkessä minä otan pois tämän maan synnin. Silloin – sanoo Herra Sebaot – te saatte elää rauhassa, te kutsutte ystäviänne viiniköynnöksen ja viikunapuun alle…”

Tomppa