Mal. 2 Joh. 20

Mal. 2

Joh. 20

Raamattua voi opiskella hyvin yksinkertaisesti muutaman kysymyksen avulla.

  • Mitä lukemani raamatunpaikka kertoo ihmisestä yleensä tai minusta ihmisenä?
  • Entä mitä raamatunkohta kertoo Jumalasta?
  • Mitä raamatunpaikka puhuu minulle, kuinka sovellan oppimaani omaan elämääni? Vasta silloin oppimamme muuttuu todeksi.

Luen tämän viikon raamatunpaikat näiden kysymysten valossa. Kerron kunkin päivän raamatunpaikaista muutaman löytämäni vastauksen kysymyksiin. Myös sinä voit pohtia samoja kysymyksiä. Mitä raamatunpaikka sinulle puhuu itsestäsi ja Jumalasta? Entä miten Pyhä Henki ohjaa sinua elämään raamatunkohdan opetuksen mukaisesti? Tätä raamatunopiskelutavalle on monta nimitystä, esim. Discovery Bible Study tai simppeli kirkko.

Mitä lukemani raamatunpaikka kertoo ihmisestä yleensä tai minusta ihmisenä?

Kun ihminen kohtaa kuolemaa ja menetyksiä, elämän näköalat sumenevat ja elämä kutistuu surun ympärille. Magdalan Maria, Pietari ja se toinen opetuslapsi, Johannes, sekä muut Jeesuksen seuraajat olivat kaikki surun murtamia. Jeesuksen tyhjä hauta oli heille käsittämätön asia. Sille etsittiin arkista ja järkeenkäyvää selitystä. (Joh. 20).

Mitä raamatunkohta kertoo Jumalasta?

Jumalan tiet ja ajatukset ovat yhtä korkealla meidän ajatustemme ja teidemme yläpuolella kuin taivas on maan yllä. (Jes. 55:9). Jeesuksen ylösnousemus oli sellainen Jumalan teko, että sitä on vaikea käsittää. Mutta Jumala toi senkin opetuslasten tajuntaan lempeästi ja vaihe vaiheelta. Jeesuksen ylösnousemus kuolleista alkoi valjeta hänen ystävilleen vähän kerrassaan.

Mitä Jumala puhuu minulle tänään tämän raamatunpaikan ja Jeesuksen ylösnousemuksen kautta?

Järki on hyvä ja tarpeen mutta en saa antaa järjen rajoittaa ja pienentää Jumalaa. Tarvitsen samaa Pyhää Henkeä, jonka Jeesus antoi opetuslapsilleen ylösnousemuksensa jälkeen. ”Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: Ottakaa Pyhä Henki.” (Joh. 20:22). Pyhä Henki avaa sydämeni näkemään Jeesuksen ja mitä Jeesus on tekemässä minun ympärilläni.  

Mitkä ovat sinun löytösi raamatunpaikkojen äärellä?

 Heli