1. Moos. 3 1. Joh. 3

1. Moos. 3

1. Joh. 3

Mitä lukemani raamatunpaikka kertoo ihmisestä yleensä tai minusta ihmisenä?

Ihminen on luonnostaan itsekeskeinen. Huomioni keskittyy luonnostaan minuun itseeni ja tarkkailen ja vertaan itseäni helposti muihin ihmisiin ja normeihin. Itsetietoisuus ja häpeä astuivat ihmisen elämään syntiinlankeemuksen myötä, kun ensimmäiset ihmiset Adam ja Eeva olivat rikkoneet Jumalan ohjeita ja käskyjä. He piiloutuivat Jumalalta.

Mitä raamatunkohta kertoo Jumalasta?

Jumala etsii meitä ja tulee lähelle. Eedenin puutarhassakin Jumala käyskenteli ja halusi kohdata luomansa ihmiset. (Missä sinä olet?). Syntiinlankeemuskertomuksessa on tärkeä huomata, että Jumala ei kironnut ihmistä, ainoastaan ihmistä pettäneen käärmeen (Saatana) sekä maan sadon. Miksi näin, onkin sitten toisten kysymysten ja vastausten paikka.  

Kuinka sovellan oppimaani omaan elämääni?

En voi salata Jumalalta mitään. Jumala odottaa minua. (vrt. Jes. 30:18 Herra odottaa, että voisi olla teille armollinen…). Jumala on antanut meille työn, opinnot, huolenpitoa tarvitsevat lapset, lapsenlapset, ystävät tai vanhemmat, mitä meillä kullakin on, meille siunaukseksi, ei taakaksi. Pyydän Jumalaa painamaan sydämeeni sen totuuden, että minä olen kaivattu ja rakastettu. Pyydän häntä osoittamaan armonsa tämän päivän taakkojen keskellä. Pyydän häntä kantamaan taakkojani.

Mitkä ovat sinun löytösi tämän päivän raamatunpaikkojen äärellä?

Heli


Olen lukenut tämän päivän raamatunpaikat yllä olevat kolme kysymystä mielessäni. Jokaisesta jaejaksosta tai erillisestä kertomuksesta voi esittää yksinkertaiset kysymykset: Mitä lukemani raamatunpaikka kertoo ihmisestä yleensä tai minusta ihmisenä? Mitä raamatunkohta kertoo Jumalasta? Kuinka sovellan oppimaani omaan elämääni? Viimeisimpään kysymykseen on hyvä muotoilla konkreettinen ja riittävän täsmällinen tavoite, jota on mahdollista alkaa toteuttaa heti tai lähipäivien aikana. Jumalan sana vaikuttaa ja muuttaa meitä, kun otamme siitä opiksi ja alamme elää sen mukaan.