1. Moos. 24 Ilm. 17

1. Moos. 24

Jumala oli siunannut Abrahamia kaikin tavoin:” Herra on suuresti siunannut isäntääni, tehnyt hänet rikkaaksi ja antanut hänelle vuohia ja nautakarjaa, kultaa ja hopeaa, orjia ja orjattaria, kameleita ja aaseja” (35). Nyt oli tulossa unelmaminiä, match made in heaven.  Abraham oli lähettänyt rukousten kera palvelijansa etsimään pojalleen Iisakille vaimoa, ja Jumala johdatti palvelijan oikean tytön luo. Rebekka oli rukousvastaus, joka oli valmis nopeisiin ratkaisuihin. Hän luotti Jumalan johdatukseen ja sanoi:”Tahdon!” Näin Jumala kauniilla tavalla johdatti nuoret yhteen. Vaikka Abraham oli laittanut morsiamen etsinnän liikkeelle ja se oli tavallaan järjestetty liitto, oli mukava lukea, miten rakkaus yhdisti heidät toisilleen.

Tämä tarina on ihmeitä täynnä, kuten moni muukin asia, minkä Jumala järjestää. Jumalan johdatusta kannattaa rukoilla. Jer. 31:9 Jumala lupaa johdattaa meitä, kun kuljemme rukoillen. Rukous avaa sydämemme Jumalalle ja antaa hänelle tilaa toimia elämässämme. Varsinkin suurten ratkaisujen alla  on syytä varata aikaa rukoukseen ja etsiä Jumalan tahtoa. Jumala voi antaa meille selvän sisäisen varmuuden ja levollisuuden siitä, että juuri tämä on oikea valinta ja oikea ratkaisu tähän tilanteeseen. Raamatusta on myös hyvä etsiä viisautta valintoihin. Eipä ole haitaksi kysyä neuvoa myös luotettavilta kavereilta, joilla on elämänkokemusta, ja pyytää esirukousta asian puolesta. Keskustelu selkeyttää usein omia ajatuksia, antaa uusia näkökulmia ja myös mahdollisuuden käyttää tervettä järkeä eri vaihtoehtoja punnitessa. Joskus Jumala puhuu olosuhteiden kautta ja ihmeidenkin kautta. Kaikkein vaikeinta on varmaan kuitenkin odottaminen ja epätietoisuudessa eläminen! 

Kun vielä menneitä muistelen, niin tämä vaimoasia laittoi minutkin rukoilemaan aikoinaan aika ahkerasti, ja kyllä se kannatti! Tunsimme toinen toisemme jo aiemminkin, mutta kun Jumala johdatti meidät samaan työpaikkaan, niin sitten se lempi leiskahti! Nyt on sitten aika rukoilla nuoremmalle sukupolvelle Jumalan johdatusta ja siunausta elämän valintoihin.

Ilm. 17

Juha