1. Moos. 36 Matt. 7

1. Moos. 36

Matt. 7

Edellisessä luvussa Jeesus opetti Isä meidän rukouksen. Tässä luvussa Jeesus opettaa rukouksesta käyttämällä toistoa. Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen pyytävä saa ja jokainen etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan.  Jeesus sanoi saman asian kuusi kertaa ikäänkuin vakuuttaen sitä, että Isä haluaa meidän pyytävän asioita Häneltä.

Jeesus puhui rukouksesta todella rohkaisevasti. Hän jatkoi sanomalla, että taivaallinen Isä antaa omilleen hyvää, kun he sitä häneltä pyytävät. Oma kokemuksemme saa meidät välillä epäilemään tätä. Rukousvastaukset tuntuvat viipyvän ja asiat menevän välillä huonompaan suuntaan. Olen huomannut, että KohtaamisPaikan kokoontumisissa pienetkin kertomukset rukousvastauksista tai Jumalan huolenpidosta rohkaisevat kerta toisensa jälkeen. Tässä huomaan, että seurakunnan keskellä säilytän paremmin näköalan taivaallisesta Isästä, joka todella huolehtii meistä ja vastaa rukouksiimme. Usein suurin rukousvastaus liittyy siihen, että tajuan tuoreella tavalla Jeesuksen näkevän tilanteeni ja olevan siinä mukana. 

Vuorisaarna loppuu vertaukseen kahdesta rakentajasta. Tämä vertaus puhuu minulle siitä, että me kaikki joudumme joskus myrskyn keskelle. Jeesuksen varaan, kalliolle, rakentaminen antaa lujan pohjan kohdata kaikki vaiheet. Tulemme näkemään, että Jumala pitää omistaan huolta ja vie meidät lopulta perille iankaikkiseen elämään. 

Mika