1. Moos. 46 Matt. 17

1. Moos. 46

Vielä kerran Jumala ilmestyy Jaakobille. Heillä oli ollut näitä kohtaamisia vuosikymmenten varrella ainakin joitakin Raamatussa kerrottuja ja kukapa tietää, ehkä muutama muukin. Tällä kertaa Jumala ei kuitenkaan antanut Jaakobille jotain uutta ohjetta, hänhän oli jo matkalla Egyptiin Jumalan suunnitelman mukaisesti. Jumalan pääsanoma on enemmänkin, että ”kaikki hyvin, minä olen kanssasi”. Ehkä Jaakob kuitenkin tarvitsi rohkaisua, tai ehkä Jumala vaan yksinkertaisesti halusi käydä moikkaamassa, kun Jaakob oli sitä ennen rukoillut ja uhrannut. Jumala siis välitti Jaakobista ja halusi rohkaista ja tukea häntä elämässä loppuun saakka.

Matt. 17

Tämän luvun lopussa on erikoinen tapaus temppeliveron maksamisesta, kun Pietari saa ohjeet lähteä kalalle ja maksaa verot kalan suusta saatavalla rahalla. Tämä muistuttaa ehkä vähän tuota Jaakobin tapausta sikäli, ettei Jumalan varmaan olisi tarvinnut puuttua asiaan mitenkään, Pietari olisi varmaan voinut maksaa verot ihan tavalliseenkin tapaan. Kuitenkin Jumala halusi tässä toimia epätavallisesti, koska hän välitti Pietarista ja halusi näyttää, miten hänellä on kaikki asiat hyppysissään.

Haluan elää tätä elämää sillä ajatuksella, että silloinkin kun periaatteessa pärjään enkä tarvitse Jumalalta mitään suurta ihmettä, silloinkin hän välittää minusta ja on lähellä. Se ei ehkä tunnu miltään juuri sillä hetkellä, mutta aina välillä tulee niitä pieniä sattumuksia tai ”Jumalan silmäniskuja”, joista todellakin tiedän, että hän on hommassa mukana.

Taivaan Isän läheisyyttä meidän kaikkien päivään!

Heikki