Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan adventin iltamessu on su 27.11. klo 17 Palokan kirkossa. Laulamme iltamessun alkuosassa Hoosiannan. Puhalaisen Mikko on pikaisella käynnillä Jyväskylässä ja kuulemme terveisiä Ateenasta. Tiina pitää opetuspuheen, joka on samalla hänen ´lähtösaarnansa´ eläkkeelle. Lapsille on omaa ohjelmaa kahdessa ikäryhmässä kirkon alakerrassa. Lapset tulevat mukaan noin klo 18 alkavalle ehtoolliselle. Iltamessu päättyy noin klo 18.30, jonka jälkeen on tarjoilua.

Iltamessua voi seurata Zoom-yhteydellä. Sen ID-numero on 814 5679 1780 ja salasana 791234. Suora linkki Zoomiin:

https://us02web.zoom.us/j/81456791780?pwd=NzZIUm9QakpVWFNFZ05HWFp0TEFZZz09


Puhuin BrunssiKirkossa Joosusta ja esillä oli erityisesti Joosuan kirjan luvut kolme ja neljä. Jordan-joen ylityksessä tarvittiin uskoa Jumalan lupaukseen, sillä joen vesi ei väistynyt ennen kuin liitonarkkua kantavat papit astuivat tulvivaan veteen. Puheen loppuosassa keskityin muistokiviin, jotka Jumalan käskyn mukaan kerättiin joesta muistoksi siitä, mitä Jumala teki kansansa keskellä tuolloin. Mitä ovat meidän muistokivemme?

Ensimmäinen on Golgatan kallio, jolla Jeesus kuoli puolestamme. Toisena on Jeesuksen ylösnousemus. Siitä muistuttaa kivi, jonka enkeli vieritti Jeesuksen haudalta pääsiäisaamuna. Meidänkin pitää muistuttaa Joosuan tavoin tulevia sukupolvia näistä peruskivistä, joiden varaan rakennamme elämäämme ja seurakuntayhteisöämme. 

Kolmas muistokivi liittyy Jumalan läsnäolon vaalimiseen. Jumalan käskyn mukaan lapsille piti kertoa, että vesi väistyi Jumalan liitonarkun tieltä, Joosua 4:7. Liitonarkku edusti kansalle Jumalan läsnäoloa kansansa keskellä. Silloin kun Jeesus on keskellämme, niin tapahtuu elämää muuttavia asioita. Siksi me rukoilemme toistemme puolesta ja käytämme aikaa laulamalla ylistystä ja kiitosta Jeesukselle. Neljäs muistokivi liittyy siihen, että kerromme toisillemme siitä, mitä Jumala on tehnyt keskellämme. Kerroin puheessa esimerkkinä tarinat, jotka liittyivät BrunssiKirkkojen ja sitä ennen olleiden PizzaKirkkojen syntyyn. Puhe tulee huomiseen mennessä kuunneltavaksi KohtaamisPaikka Jyväskylä YouTube-kanavalle.

Siunausta ja iloa advettiaikaasi!
Mika ja Tiina