2. Moos. 3 Matt. 24

2. Moos. 3

Jumala on ilmestynyt ihmisille eri tavoin. Mooseksen ja Jumalan ensi kohtaaminen on mielenkiintoinen. Jumala herättää Mooseksen kiinnostuksen pensaassa, joka palaa, mutta ei kulu pois. Mooses on varmaan nähnyt jo kaukaa tulen ja lähestyy pikku hiljaa pensasta. Vasta lähelle tultuaan Jumala puhuu hänelle ja kutsuu Mooseksen lähtemään liikkeelle. Hän ilmoittaa itsensä nimeksi: minä olen. 2 Moos 3:14. Jumala vetää meitä läheisyyteensä eri tavoin saadakseen meidän huomiomme ja voidakseen ilmaista meille kuka hän on. Hän haluaa meidän oppivan tuntemaan häntä syvemmin, se tapahtuu olemalla hänen läsnäolossaan.

Tuntuu, että Jumala vetää minua lähelleen olemaan, lepoon. Kun Jumala sanoo, että minä olen, niin miksi en vain ole. Maria istui Jeesuksen jalkojen juuressa ja hänestä Jeesus sanoi: Maria on valinnut hyvän osan. Hän oli valinnut olemisen Jeesuksen läsnäolossa. Kaipaan niitä levollisia ja läsnäolon hetkiä oman perheen kanssa, hetkiä, kun vain olimme yhdessä. Muistan kuinka lapset kaipasivat syliä, olla isin tai äidin sylissä. Se riitti. Vanhempana he kaipaat läsnäoloa ja kuuntelua. Miksi emme voisi vain olla Jumalan läsnäolossa, hiljaisuudessa, kuunnellen, mitä hän joka on puhuu meille. Raamatussa puhutaan : minä ilmoitan sinulle suuria ja ihmeellisiä asioita, joista et tiedä mitään. Jeremian kirja‬ ‭33:3‬ Hän on Jumala, minä olen. Hän kutsuu lepäämään, rauhoittumaan, hänen syliinsä, hänen rakkauden syleilyyn.

Matt. 24

Lohdullista tietää, että kaikki on taivaallisen isämme kädessä. Hän on jo ennakolta kaiken nähnyt tapahtuvaksi. “Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa.” Matt. 24:35‬ ‭FB92‬‬ Nyt huokaamme murheidemme keskellä ja toisinaan ainakaan omat murheeni eivät ole edes isoja. Hävettää myöntää kuinka paljon murehdin ja pelkään asioita jotka ovat kuitenkin sellaisia, joita edes kaikilla ole. “»Kuka siis on uskollinen ja viisas palvelija, jonka talon isäntä asettaa palvelusväkensä esimieheksi katsomaan, että kaikki saavat ruokansa ajallaan?”

‭‭‬ Uskollisuus ja viisaus ovat tärkeitä Jumalalle. Matt. 24:45 Minun tulee olla uskollinen palvelija sekä viisas. Itselle tulee mieleen, että niitä lahjoja, jotka Jumala on minulle on antanut, pitää käyttää uskollisesti sekä viisaasti. Voin käyttää niitä sekä työssäni että vapaa-ajalla, viisautta on käyttää aikaa ja lahjoja harkitusti. Liiallinen itsensä ja toisten kuormittaminen työnteolla ei ole oikein. Seurakunnassa voimme palvella toisiamme lahjoilla, jotka Jumala on antanut. Uskon, että voin palvella myös työssäni niillä lahjoilla, jotka Jumala on minulle antanut. Voin ainakin osoittaa lähimmäisen rakkautta teoillani. Viisaudesta tulee mieleen Jumala, joka on viisauden lähde. Hän antaa viisautta, kaikkeen mitä teemme kun nojaamme häneen.

Mika M