2. Moos. 5 Matt. 26

2. Moos. 5

Matt. 26

”Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen. Tahtoa ihmisellä on, mutta luonto on heikko.” (Matt. 26:41).

Miten tosia nämä Jeesuksen sanat ovatkaan! Ymmärtääkseni ainakin Paavali omalla kohdallaan joutui myöntämään Jeesuksen sanojen totuuden (vrt. Room. 7:21-25). Niin joudun itsekin myöntämään. Ei siinä muu auta. Elämme syntiin langenneessa maailmassa ja olemme syntisiä ihmisiä. Luonnostaan emme elä Jumalan tahdon mukaista elämää. 

Mitä sitten on valvominen ja rukoileminen? Ei sen kai pitäisi olla kovin vaikeaa: Jumalan sanan lukemista ja tutkimista, rukousta, seurakuntayhteyttä, ehtoollisella käyntiä, elämän ympäröimistä hengellistä minääni ruokkivilla ja vahvistavilla asioilla. Yritetään muistaa nämä, kun maalliset asiat alkavat houkuttaa.

Pekka