2. Moos. 8 Apt. 1

2. Moos. 8

Apt. 1

”Ollessaan heidän kanssaan aterialla Jeesus sanoi: »Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan jääkää odottamaan sitä, minkä Isä on teille luvannut ja mistä olette minulta kuulleet. Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä. Siihen ei ole enää montakaan päivää.»” (Apt. 1:4-5)

Odottaminen on monesti hyvin vaikeaa kärsimättömälle ihmiselle. Pyhää Henkeä kannattaa kuitenkin odottaa. Jeesus oli luvannut jo ennen ristinkuolemaansa opetuslapsille ”voiman korkeudesta ” (Luuk. 24:49). Helluntaina tuo lupaus täyttyi, kun Pyhä Henki vuodatettiin opetuslasten ylle (Apt. 2:1-4). Tämä oli opetuslasten kannalta äärimmäisen tärkeä hetki, koska heidät siinä varustettiin jatkamaan Jeesuksen työtä maan päällä. Tämä hetki oli myös ratkaisevan tärkeä kristillisen seurakunnan syntymisen sekä sen sukupolvien yli jatkuvan työn ja elämän kannalta. Ilman Pyhää Henkeä ei ole kristillistä seurakuntaa.

Olisi hyvä odottaa Pyhä Henkeä joka hetki. Mitä hän haluaa tehdä meissä ja meidän kauttamme? Tule Pyhä Henki!

Itselleni erittäin merkityksellinen laulu Pyhästä Hengestä on Pekka Simojoen ja Exitin kappale ’Kuuletko vetten pauhinan’. Siinä on mielestäni hienosti sanoitettu Pyhän Hengen olemusta ja merkitystä.  Laulu näyttää löytyvän Youtubesta useampanakin versiona. Monesti kuuntelen sen kuitenkin live-versiona Exitin keikalta Sanan Suvipäivillä 2018. Video löytyy Youtubesta ja kappale kohdasta 1.02.02-1.08.15, jos haluat sen kuunnella.

Pekka