2. Moos. 9 Apt. 2

2. Moos. 9

Apt. 2

”He tulivat täyteen Pyhää Henkeä ja alkoivat puhua eri kielillä sitä mitä Henki antoi heille puhuttavaksi.” (Apt. 2:4)

Ainakin jossakin vaiheessa puhuttiin paljon Pyhän Hengen kasteesta ja Pyhällä Hengellä täyttymisestä. Itse asiassa molemmat ilmaisut löytyvät eilisen ja tämän päivän teksteistä. Monesti tähän on liitetty myös kielillä puhumisen armolahja merkkinä siitä, että ihminen on saanut Pyhän Hengen kasteen ja/tai hän on täyttynyt Pyhällä Hengellä.

Apostoli Paavalin mukaan kaikki eivät kuitenkaan puhu kielillä (1. Kor. 12:30). Näin ollen Pyhän Hengen täyteyden kokeminen ei ole ymmärtääkseni sidoksissa kielillä puhumiseen.

Paavali kuitenkin kannustaa tavoittelemaan armolahjoja ja erityisesti profetoimisen lahjaa (1. Kor. 14:1). Ymmärrän tämän itse niin, että Jumalan armostaan antamat armolahjat voivat olla erittäin hyödyllisiä ja käyttökelpoisia välineitä Pyhän Hengen läheisyyden ja jopa täyteyden kokemiseen omassa elämässä toisia ihmisiä varten. Uskon myös niin, ettei Pyhän Hengen täyteyden kokeminen rajoitu pelkästään armolahjoihin. Pyhän Hengen täyteyden voi uskoakseni kokea hyvin monin tavoin. Jumala kohtaa meitä hyvin henkilökohtaisilla tavoilla.

Tähän loppuun voisin lyhyesti kertoa yhden tilanteen omasta elämästäni. Kesällä 1989 olin Englannissa interrailaamassa ja päädyin siellä yhtenä sunnuntaina helluntaiseurakunnan kokoukseen. Puolestani rukoiltiin ja koin siinä hetkessä vahvan Pyhän Hengen kosketuksen.  Sinänsä se ei ollut inhimillisesti mitään ihmeellistä. Olin koko ajan tajuissani ja ns. järjissäni, mutta kuitenkin siinä hetkessä koko elämänkäsitykseni muuttui. Jeesuksesta tuli hyvin todellinen. Olin ollut hyvin arka kertomaan uskostani, mutta siinä hetkessä tuntui, että voisin todistaa uskostani missä vain ja kenelle tahansa. Valitettavasti tuo tunne ajan mittaan laantui, mutta ymmärrys Jeesuksen todellisuudesta on kuitenkin säilynyt koko ajan. Siinä elämäntilanteessa, jossa tuolloin olin, tuo kokemus oli äärimmäisen tarpeellinen ja auttoi minua tekemään oikeita ratkaisuja.

Pekka