2. Moos. 14 Apt. 7

2. Moos. 14

Apt. 7

Apt 7 (UT2020)

“Historian ymmärtäminen”
Tämän päivän tekstit pistivät miettimään asioita tuohon otsikkoon liittyen. 

Uuden testamentin luvussa näemme kuinka Sfefanos käytti tietämystään israelilaisten historiasta perusteina.
Tämän päivän vanhan testamentin luku kertoo merkittävän tapahtuman kuinka Jumala varjeli israelilaisten kulkua kohti luvattua maata.

Mietin että kuinka hyvin minä tunnen historiaa. Valtioiden, kansakuntien, kirkkojen historiaa voi tarkastella etäisesti, olemalla ulkopuolinen tarkastelija. Mutta tunnenko minä tarpeeksi omaa historiaani, oman sukuni historiaa? Tunnenko tarpeeksi ystävieni ja muiden läheisteni historiaa? Välitänkö tarpeeksi ottaakseni selvää?

Miksi tuosta kaikesta edellä mainitusta pitäisi välittää? Kuten tämän päivän teksteistä näemme, niin historian kautta voimme nähdä niitä hetkiä jolloin Jumala on varjellut. Ja sieltä voimme löytää myös ne hetket jolloin eksytään väärille teille. Ja opitaan mitä vaikutuksia näillä molemmilla edellä mainituilla on. 

Millainen sinun historiasi on?

–Tomppa