Ps. 34 1. Kor. 8

Ps. 34

1. Kor. 8

Mitä on epäjumalille uhrattu liha tänä päivänä? Mitkä ovat sellaisia asioita, jotka voivat haavoittaa horjuvaa omaatuntoa ja viedä ”heikot veljemme” tuhoon?

Kun näitä kysymyksiä pohdiskelin, ne tuntuivat aika vaikeilta, kun ottaa huomioon sen, millainen tämän päivän maailma on kaikkine mahdollisuuksineen ja valintoineen. Lisää kysymyksiä vain tuli mieleeni. Mitkä omat valintani voivat horjuttaa toisen omaatuntoa ja uskoa? Mitkä toisten ihmisten valinnat horjuttavat omaa omaatuntoani ja uskoani?

Yleisellä tasolla mieleeni tuli sana ’riippuvuus’. Olisi hyvä olla varovainen sellaisten asioiden kanssa, jotka ovat aiheuttaneet ja/tai aiheuttavat helposti riippuvuutta. Jos olemme rehellisiä, niin todennäköisesti jokainen meistä kamppailee tavalla tai toisella riippuvuutta aiheuttavien asioiden kanssa. Kuinka hyvin tunnemme toistemme heikot kohdat ja kuinka valmiita olemme tukemaan toisiamme niiden kanssa kamppaillessamme?

Jeesus on tullut vapauttamaan meidät kaikki synnin, kuoleman ja perkeleen vallasta (vrt. Joh. 8:32 ja Gal. 5:1). Epäjumalille uhrattu liha, mitä se ikinä onkaan, vie meitä poispäin Jeesuksen hyvästä tahdosta ja tarkoituksesta. Pidetään siis katse Jeesuksessa, koska kaikki muu on sen rinnalla turhaa.

Pekka