Ps. 38 1. Kor. 12

Ps. 38

1. Kor. 12

Seurakunnassa ja sen rakentamisessa tarvitaan monenlaisia lahjoja. Inhimillisille lahjoille on varmasti käyttöä, mutta seurakunnassa erityistä on se, että Pyhä Henki jakaa ja ottaa käyttöön erilaisia lahjoja. Näin Paavali kirjoittaa (1. Kor. 12:7): ”Hän antaa Hengen ilmetä itse kussakin erityisellä tavalla, yhteiseksi hyödyksi.”

Monesti voi seurakunnan keskellä tuntua, ettei minulla ole mitään annettavaa yhteiseksi hyödyksi. Paavalin sanojen perusteella tämä tuntemus ei pidä paikkaansa – se ei ole totta. Koska Pyhä Henki asuu seurakunnan keskellä ja koska Pyhä Henki on jokaisessa, joka tunnustaa Jeesuksen Herraksi (jae 3), jokaisella on jotakin annettavaa. Se voi olla pientä tai suurta, näkymätöntä tai näkyvää. Tärkeää on, ettemme vertaile itseämme toisiin, vaan teemme uskollisesti sen, mihin Pyhä Henki kutsuu meidät, koska tarvitaan niin monenlaisia lahjoja. Omalla paikallamme, omaa lahjaa käyttämällä voimme kasvaa ja rohkaistua, ja samalla rohkaista toisia.

Pekka