Tiedotusposti

Tiedotusposti
Ensi sunnuntaina 12.2. klo 17
KohtaamisPaikan messu Palokan
kirkossa. Alussa on KohtaamisPaikan
uuden toiminnanjohtajan Topi Viitasalon
siunaaminen tehtävään. Siunaamisen
toimittaa kirkkoherra Arto Viitala.
Sen jälkeen lapset lähtevät kirkon
alakertaan omiin ohjelmiinsa. Lapset
tulevat mukaan ehtoolliselle n. klo 18.
Toivottavasti pääset paikalle juhlapäivään!

Voit tulla mukaan myös Zoom-yhteydellä.
ID-numero siihen on 814 5679 1780 ja
salasana 791234. Suora linkki Zoomiin:
https://us02web.zoom.us/j/81456791780?pwd=NzZIUm9QakpVWFNFZ05HWFp0TEFZZz09
Hei,

Kun aloittaa uudessa työssä, tulee eteen monia ”ensimmäistä kertaa” -tilanteita. Viime sunnuntaina olin KohtaamisPaikan messussa ensimmäistä kertaa työntekijän roolissa ja juontajana. Nyt kirjoitan ensimmäistä tiedotuspostia. 

Viime sunnuntain opetuksen piti Mika ja hän haastatteli minua opetuksen lomassa. Sunnuntain evankeliumitekstissä (Luuk. 2:22-33) Jeesuksen vanhemmat toivat Jeesus-vauvan temppeliin. Temppelissä oli Simeon, jolle Pyhä Henki oli ilmoittanut, että hän näkee Herran voidellun ennen kuolemaansa. 

Muille temppelissä oleville Jeesus oli vain tavallinen vauva mutta Simeon tunnisti heti, että tässä oli hänen pitkään odottama lupauksen täyttymys. Simeon koppasi Jeesuksen syliinsä ja ylisti Jumalaa. 

Miten Simeon tunnisti Jeesuksen? Sitä meille ei suoraan kerrota, mutta tekstissä mainitaan, että Pyhä Henki oli johdattanut Simeonin temppeliin ja oli hänen yllään. Pyhä Henki siis vaikutti, että Simeon oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja uskon, että Hän havahdutti vanhan miehen tunnistamaan messiaan Jeesus-vauvassa.

Pyhän Hengen tehtävä on tänäkin päivänä kirkastaa meille Jeesus, jotta tunnistamme Hänet pelastajaksemme. Jumalan Henki johdattaa meitä, jotta olemme oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Hän havahduttaa hengelliset aistimme huomaamaan erityisiä tilanteita, joissa Jumala on mukana. 

Voimme pyytää Pyhää Henkeä terästämään aistejamme, jotta havahdumme huomaamaan Hänet, Hänen toimintansa ja Hänen valmistamansa tilanteet elämässämme.

Kiitetään johdatuksesta tähän asti ja rukoillaan, että myös me yhteisönä saamme kulkea Pyhän Hengen johdatuksessa myös jatkossa. 
Klikkaa tästä, niin pääset kuuntelemaan Mikan opetuksen viime sunnuntailta. Videolla myös Topin haastattelu: https://www.youtube.com/watch?v=adEyGNDfjoI
Online Alfa alkoi viime tiistaina. Kurssille ehtii vielä mukaan. Lisätietoja: kohtaamispaikka.net/alfa.

KohtaamisPaikan hallituksen talouskooste tammikuulta:
-tulot    6963 e
-menot 6222 e

Siunattua viikkoa Jumalan johdatuksessa!
Topi